Yli neljä vuosikymmentä ovat pirrat paukkuneet ja sukkulat lentäneet yhdistyksemme seinien sisäpuolella. Yhdistyksemme elää kypsää keski-ikää - paljon kokeneena konkarina, mutta henkisesti valppaana ja eteenpäin katsovana.
Kyky uudistua ja ajan hermoilla eläminen on tänä päivänä minkä tahansa yhdistyksen elinehto. Mietin tässä työssäni paljon sitä, uudistummeko riittävästi. Uudistammeko palveluja aidosti positiiviseen suuntaan? Luommeko tarpeeksi uutta? Olemmeko tarpeeksi kiinnostavia? Näkevätkö asiakkaamme sen, että uusia oivalluksia ja ideoita on muutettu osaksi arkeamme?
On pakko myöntää, että jännitän taas loppuvuoden sitä, kuinka kaikessa onnistumme, kun rahoitus, resurssit ja toimintaedellytykset ovat jälleen edellisvuotta pienemmät. Yhdistyksen toimintaa rahoitetaan oman toiminnan tuotoilla, valtionavustuksella ja kuntien toiminta-avustuksilla ja muulla julkisella rahoituksella kuten säätiö- ja projektirahoituksella. Viime vuonna (2014) toimintamme kokonaisrahoitus oli 411 000 euroa. Valtion osuus kokonaisrahoituksesta oli 21% ja kuntien n. 9%. Yksinkertainen vähennyslasku siis osoittaa, että omarahoitusosuus on haasteellisen suuri 70%!
Resurssien jatkuva pieneneminen asettaa luovuutemme todella kovalle koetukselle. Lomautuksilta, jotka on toteutettu satunnaisina päivinä, emme tänäkään vuonna ole välttyneet.
Asiakasvirtojen turvaaminen ympäri vuoden on haasteellista. Vuoden hiljaisin kausi, heinä-elokuu, on käsityökeskusten arjessa onneksi ohi. Toivottavasti kurssit ja muut tilaisuudet pitävät tilamme jatkuvassa liikkeessä koko loppuvuoden ajan. Myös tilaustyöt työllistävät henkilöstöä.
Tervetuloa siis asioimaan käsityökeskuksiin - ei vain käsintekijät, vaan myös käsityön ostajat!