9.5.2016

aurinkoa, ideoita ja inspiraatiota käsityömatkalta


Iloisia terveisiä käsityömatkalta Suomenlahden takaa. 

Hyppäsimme 34 hengen voimin neljän päivän ajaksi Viron käsityömaailmaan, jota emme olleet aiemmin kokeneet. Tällä kertaa kohteena Tartto - ja kaupan päällisenä Tallinna.


Menomatkalla Tarttoon piipahdettiin Ravilan kartanossa kahvilla. Ja yllätimme sen pihapiirissä olevan täyteläisen pikkukaupan jäätelötiskin tyhjentämisellä.


Kahvittelun jälkeen kuulimme, että kartanossa järjestetään käsityökursseja, mm. huopaballerinojen valmistamisesta.


Tarttossa ensimmäinen aamu alkoi opastetulla kiertoajelulla ja puistokävelyllä.


Kiertoajelun aikana, taitava kuskimme Juha taikoi kaikkien yllätykseksi menopelimme Enkelin portista läpi. Portti oli niin kapea, että me muut rutistimme silmämme kiinni ja kuulostelimme, milloin sivupeileissä rytisee.... 


Pyhän Antoniuksen käsityökorttelissa toteutui ennakkoon sovittu vierailu Etnowerk nimisessä, kahden naisen käsityöyrityksessä. Annika Vaalma esitteli meille herkullisen värisiä neulevaatemallistojaan, joissa yksityiskohtina on sievää kirjontaa ja nauhoja. 


Katja tulkkasi sujuvasti Annikan englanninkielisen jutustelun.


Edessämme vaatetangollinen väriterapiaa.


Sitten siirryimme paikallisen kansalaisopiston johtajan Anneli Käeselin vieraaksi. 


Tartu Rahvaülikoolissa oli mm. kolmet kangaspuut sekä tilat esimerkiksi ompelu- ja keramiikkaopetukseen.


Vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevassa kasvitieteellistä puutarhassa riitti paljon kevään kaunottaria kuvattavaksi. 


Tartton yksipäiväiset kevätmarkkinat olivat yhtä aurinkoa. Nähtävää ja koettavaa oli laidasta laitaan: aitoja ihmisiä... paikallista ruokaa... lavaohjelmaa... ja suuri määrä virolaista käsityötarjontaa.Kevätmarkkinoiden ohjelmalavalla tapahtui myös koko ajan. 


Tartto näytti meille parastaan.


Kahden hotelliyön jälkeen palasimme Tallinnaan eri reittiä. Jarrut lyötiin pohjaan pienen Väike-Maarjan kohdalla. Paikallinen ravintola, joka näkyy kuvassa, ei ollut meille auki, mutta ei se haitannut.  Meitä kiinnosti enemmän kunnantalon takana sijaitseva pikkuinen, vaaleanpunainen sekatavarakauppa, josta löytyi yllättäen jopa yksi huoneellinen lankoja, kun joku vain ymmärsi kysyä sitä. 


Viimeinen yö vietettiin Tallinnassa. Go Hotel Shnellin ikkunoista avautui hulppea näkymä vanhaan kaupunkiin.Hyvä sää, hyvä porukka ja hyvä matkafiilis.

Kotiintuomisena oli uutta innostusta uusiin kokeiluihin ja pussillinen ahaa-elämyksiä.

Matkanjohtaja kiittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.