17.11.2015

hyvää syntymäpäivää!
Yhdistyksemme täyttää tänään 42 vuotta. 

Arkistossamme on hieman kellastunut asiakirja, joka on päivätty marraskuun 17. päivänä vuonna 1972. Kirjeessä kunnallisneuvos Tahvo Rönkkö ja rehtori Kauko Härkönen allekirjoituksillaan kutsuvat kirjeen vastaanottajaa ”keskustelemaan ja mahdollisesti päättämään Ylä-Savon Kotiteollisuusyhdistyksen perustamisesta”.  Kirje on osoitettu kotiteollisuusteknikko Sylvi Kekäläiselle. Tämä Ylä-Savon Ammattikoululla järjestetty keskustelutilaisuus tuottikin halutun tuloksen; Ylä-Savon Kotiteollisuusyhdistys oli perustettu. Rekisteröinti tapahtui seuraavana vuonna 1973. 

Tänään 42 vuotiaan yhdistyksen varsinainen toiminta pohjautuu edelleen pitkälti vuonna 1971 laadittuihin ohjesääntöihin: ”henkilökohtaista neuvontaa, kurssien, luentojen, näyte- ja havaintoesitysten järjestämistä, yhteistyötä muiden järjestöjen ja oppilaitosten kanssa, tilaustöiden valmistusta sekä mallien, lankojen ja tarvikkeiden välitystä”. 

Tänä päivänä yhdistyksellä on neljä käsityökeskusta, joissa "pirta paukkaa ja sukkula letää" edelleen. Vuodet ovat vierineet, yhdistyksen nimi uudistunut, neuvojat ja asiakkaat vaihtuneet, käsityötekniikat ja -välineet kehittyneet, mutta toiminnan alkuvuosien käsityöperinteet kulkevat muistissamme ja näkyvät teoissamme joka päivä. 

(Lyhensin tähän tekstini, jonka kirjoitin kaksi vuotta sitten, kun yhdistys täytti 40 vuotta. Se julkaistiin silloin mm. Iisalmen Sanomissa.)

Syntymäpäiväterveisin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.