31.8.2015

risti ja lumpeen kukka näyttelylainassa


Luovutimme maaliskuussa Kuopion Taidemuseolle näyttelykäyttöön kaksi näyttävää AnnaQ tekstiiliä. Ne tulivat Perhekuvia - Pekka Halonen 150 vuotta -näyttelyyn. Kävin katsomassa näyttelyn sekä huhtikuussa että äskettäin näyttelyn loppuessa.

Näyttelyyn oli pystytetty tunnelmallinen interiööri kuvaamaan Pekka Halosen kulttuurikodin elämää. Interiöörin taidematto ja -ryijy olivat meiltä. 

Taidematto Risti on Anna Halosen mattokutomon luonnosten pohjalta kudottu villakarvalankamatto. Suunnittelijana Kalle Halonen 1920-luvulla. Matto on mahdollisimman totuuden mukainen toisinto alkuperäisestä, nykyisin Halosen Museosäätiön omistuksessa olevasta luonnoksesta. Tämä matto on kudottu käsityökeskuksessamme vuosituhannen vaihteessa ja se on uniikki, myynnissä oleva kappale. 

Interiöörissä oli esillä myös Eemil Halosen 1920-luvulla suunnittelema komea Lumpeen kukat -ryijy. Sekin meidän omaa AnnaQ tuotantoamme. Kuten huomaat, AnnaQ tuotantomme pohjautuu vahvasti Halosen kulttuuriperintöön ja taiteeseen. Anna, Eemil ja Kalle olivat Pekka Halosen serkkuja.Taidemuseon vieraskirjaan saattoi kokeilla ryijyn valmistusta ommellen. Tämä kuva on huhtikuulta. Äskettäin uudelleen näyttelyssä käydessäni huomasin, että se oli edistynyt lähes puoleen väliin kuvassa näkyvää pohjakangasta.

AnnaQ:sta lisää www.taitoylasavo.fi/annaq/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.